Postzegels met Nederlandse zoogdieren gepresenteerd

Stichting Natuurbeelden en PostNL lanceerden vandaag een prachtige serie postzegels met 36 Nederlandse zoogdieren. Het eerste speciale postzegelvel uit de serie met de afbeelding van een eekhoorn, is vandaag overhandigd aan Menno Bentveld, presentator van het VARA-programma Vroege Vogels.
Postzegels met Nederlandse zoogdieren gepresenteerd

Uniek aan deze postzegels is dat er na het scannen met een smartphone een filmpje van de eekhoorn te zien is. Stichting Natuurbeelden, bestaande uit elf natuurorganisaties waaronder de Dierenbescherming, stelt de beelden beschikbaar via de site www.natuurbeelden.nl.

Stichting Natuurbeelden
Stichting Natuurbeelden bestaat uit elf natuurorganisaties; ARK Natuurontwikkeling, IUCN NL, Natuurmonumenten, Vogelbescherming Nederland, De Waddenvereniging, De 12 Landschappen, Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid, Vereniging Nederlands Cultuurlandschap, Dierenbescherming, Dutch Caribbean Nature Alliance en het Goois Natuurreservaat.

De stichting verzamelt de komende jaren bijzondere bewegende natuurbeelden. De collectie bestaat inmiddels uit ruim 4.000 fragmenten van planten, dieren en landschappen. Het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid geeft een beschrijving van de beelden en plaatst ze op www.natuurbeelden.nl. De site geeft een uniek kijkje in de bijzondere natuur die Nederland rijk is. Omdat er zowel oud als nieuw materiaal aan de site wordt toegevoegd, ontstaat een goed beeld hoe de Nederlandse flora en fauna zich in de loop der jaren verder zullen ontwikkelen. Alle beelden die op de site staan, zijn te bestellen.