Proef met mobiele pinapparaten en machtingskaarten voortgezet

Omdat mensen steeds vaker geen cash in huis hebben, deden we in 2014 mee met een proef met mobiele pinapparaten en machtigingskaarten. Door mensen een veilig alternatief voor cash te bieden hopen we in de toekomst op nog betere resultaten.

Pinnen is een breed geaccepteerd betaalmiddel in Nederland. Dus waarom ook niet bij collectanten? In de regio Amsterdam gingen in 2014 elf collectanten met een mobiel pinapparaat, via Bluetooth verbonden met de mobiele telefoon van de collectant, op pad. Zij waren erg enthousiast over de proef. Daarom breiden we de proef dit jaar uit. In de regio’s Amsterdam, Brabant Zuid-Oost, Limburg, Noord-Holland Zuid, Rijnland en Utrecht, zullen tien collectanten met een mobiel pinapparaat op pad gaan.

Machtigingskaarten
Met de machtigingskaarten werd vorig jaar ook op beperkte schaal getest. In de regio’s Noord-Holland Zuid, Rijnland, Friesland, Drenthe en Utrecht werd gemiddeld €5,- per machtiging opgehaald. Dat is een uitstekend gemiddelde en daarom worden de machtigingskaarten dit jaar landelijk verspreid. Let op: de machtigingskaarten moet volledig worden ingevuld, alleen dan kunnen we succesvol incasseren.