Project Dierenbuddy gaat binnenkort ook in Rotterdam en Ridderkerk van start!

Het gaat goed met Dierenbuddy, het project van de Dierenbescherming waarmee we diereneigenaren koppelen aan mensen die hen helpen bij de zorg voor hun dieren als ze daar zelf fysiek niet toe in staat zijn. Na de gemeenten Utrecht, Amersfoort, Amsterdam, Purmerend, Zaanstad, Hoorn en Enschede, gaat ons Dierenbuddyproject nu ook van start in Rotterdam en Ridderkerk.

Project Dierenbuddy gaat binnenkort ook in Rotterdam en Ridderkerk van start!

Een helpende hand

Ben jij ook zo gek op je huisdier? Niet voor te stellen dat je slecht ter been raakt waardoor je je trouwe viervoeter of gevleugelde vriend moet missen, toch? Het overkomt wekelijks heel wat ouderen, mensen met lichamelijke klachten en chronisch zieken. Dankzij de hulp van onze betrokken vrijwilligers van Dierenbuddy kunnen hun geliefde dieren bij hen blijven wonen, thuis of in de zorginstelling.

De vrijwilligers gaan bij een hond, kat, knaagdier of konijn op bezoek om hen de zorg te geven die ze nodig hebben. Een kattenbak verschonen, de hond lekker lang laten wandelen of een dierenartsbezoek; de projectmedewerkers zijn echte buddy’s voor ‘hun’ huisdieren. En niet alleen voor de dieren: hun eigenaren zijn minstens net zo blij met hen. Vaak moeten ze al zoveel loslaten op het moment dat ze de zorg niet meer 100% aan kunnen. Juist op zulke momenten geldt: wat is er nu belangrijker dan een maatje waar je lief en leed mee kunt delen?

Dierenbuddy in Rotterdam en Ridderkerk

Een gouden formule, vandaar dat we dit project maar wat graag uitbreiden. In de gemeenten Utrecht, Amersfoort, Amsterdam, Purmerend, Zaanstad, Hoorn en Enschede loopt het project inmiddels op rolletjes. Vanaf nu willen we het ook mogelijk maken voor dieren in Rotterdam en Ridderkerk om lekker bij hun baas in hun vertrouwde omgeving te blijven. Het project gaat binnenkort van start.

En daar hebben we jouw hulp bij nodig!

Een geweldig initiatief waarmee we nog veel meer dieren en hun eigenaren blij kunnen maken. We zijn gestart met het werven van vrijwilligers en hierna beginnen we met het werven van cliënten. Het is ontroerend om te zien wat het met mensen doet als ze bij hun lieve huisdier kunnen blijven, maar ook voor vrijwilligers is het een ideale manier om hun dierenliefde kwijt te kunnen. Niet iedereen heeft genoeg tijd om een dier de aandacht te geven die het verdient, dus wat is er nu mooier dan je eigen honden- of kattenmaatje die je op regelmatige basis ziet?

Enthousiast geworden?

Voor meer informatie, vragen over het project en/of aanmelden als vrijwilliger kun je terecht bij onze Coördinator Dierenbuddy Mieke van Maurik: dierenbuddy.rotterdam@dierenbescherming.nl