Puur en Eerlijk-vlees dieronvriendelijk?

Foodwatch beschuldigt vandaag Albert Heijn van misleiding met haar merk Puur&Eerlijk. Onder het kopje ‘dieronvriendelijk’ stelt Foodwatch dat het Puur&Eerlijk-logo op onder meer vleesproducten die de supermarkt verkoopt geen verheldering biedt. De Dierenbescherming betreurt dit.
Puur en Eerlijk-vlees dieronvriendelijk?

De Dierenbescherming betreurt dit, omdat op de verse kip-, rund- en varkensvleesproducten van Puur&Eerlijk het Beter Leven keurmerk van de Dierenbescherming staat. “Dit geeft de consument nou juist wél houvast als het gaat om een bewuste keuze”, stelt directeur Frank Dales van de Dierenbescherming.

Beter Leven Keurmerk

“Als producten het Beter Leven keurmerk van de Dierenbescherming dragen, dan zijn ze zonder meer diervriendelijker”, aldus Dales. “Het is heel simpel: hoe meer sterren, hoe diervriendelijker het product”. De scharrelkip van Albert Heijn met één ster heeft bijvoorbeeld een aanzienlijk beter leven gehad. Ook worden er bij deze dieren niet of nauwelijks antibiotica toegediend.

Het Beter Leven keurmerk van de Dierenbescherming staat garant voor een diervriendelijker leven. Het kenmerk wordt streng gecontroleerd door onafhankelijke instanties. De criteria zijn terug te vinden op de speciale site van het keurmerk.