Quinty Trustfull mee met Dierenbescherming in Noord-Holland

Aanstaande zondag gaat presentatrice Quinty Trustfull in het RTL4-programma Bestemming… mee op pad met Nadine, inspecteur van de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming. Quinty helpt Nadine in Noord-Holland bij het controleren van verwaarloosde huisdieren. Een ervaring die dierenvriend Quinty niet in de koude kleren gaat zitten.
Quinty Trustfull mee met Dierenbescherming in Noord-Holland

Postcode Loterijambassadeur Quinty Trustfull en inspecteur Nadine doen meerdere huisbezoeken in Noord-Holland om te controleren hoe het daar met de dieren is. Ze komen bij een man over de vloer die zelf inziet dat het beter is afstand te doen van zijn hond en een oudere vrouw die haar kat verwaarloost. Ook nemen ze een kijkje in een stal waar illegaal een zebra zou worden gehouden.

Heftige ervaring

Voor een dierenvriend als Quinty Trustfull was het een heftige ervaring. Quinty: “Ik heb een hond gezien die dag in dag uit in zijn eigen uitwerpselen zat en een woning vol zieke katten. Dieren zijn van ons afhankelijk, hoe kan je ze dan zo verwaarlozen?”, zegt de presentatrice. Ze vindt het onvoorstelbaar wat mensen hun dieren soms aandoen. “Gelukkig komen de inspecteurs van de Dierenbescherming voor deze dieren in actie. Ze controleren per jaar 30.000 dieren en als het nodig is, zorgen ze er voor dat ze een beter leven krijgen.”

Inkijkje

Bestemming… geeft een inkijkje in het bijzondere werk van goede doelen die door de Nationale Postcode Loterij worden gesteund. Ambassadeurs van de loterij nemen de kijker mee op hun indrukwekkende en soms emotionele reis, in binnen- en buitenland. Van tevoren weten de bekende Nederlanders wat hun bestemming is, maar niet bij welk goed doel zij gaan helpen.

De aflevering met Quinty en inspecteur Nadine is zondag 26 maart te zien bij RTL 4 om 23.30 uur.

Kijk hier RTL Live terug waarin Nadine en Quinty vooruit kijken op de uitzending.