Raad van Kinderen helpt Dierenbescherming

'Hoe kan de Dierenbescherming ervoor zorgen dat er binnen de gezelschapsdierensector goed (of beter) voor dieren gezorgd wordt

Raad van Kinderen helpt Dierenbescherming

Deze kinderen vormen dit jaar een zogenoemde Raad van Kinderen, een initiatief van de Missing Chapter Foundation. Organisaties kunnen bij de Raad van Kinderen aankloppen met een dilemma of strategisch vraagstuk, dat de kinderen vervolgens gaan onderzoeken. Door hun frisse en onbevangen kijk op de dingen, komen kinderen vaak met originele denkrichtingen en creatieve en onconventionele oplossingen en adviezen.

Diervriendelijk ondernemen

De Dierenbescherming werkt binnen het programma Diervriendelijk Ondernemen aan het diervriendelijk maken van de hele keten van (bedrijfsmatige) fokkers, handelaren en dierenwinkels. Zo werd met succes vorig jaar het winkelconcept ‘Happy Konijn’ geïntroduceerd, waarmee consumenten in de dierenwinkel goed worden voorgelicht over de aanschaf van dit huisdier.Met het betrekken van de Raad van Kinderen, waarmee we 30 jonge vrijwillige adviseurs in huis halen, hopen we waardevolle ideeën te verzamelen, die we ook daadwerkelijk kunnen toepassen.

Missing Chapter Foundation

Achter de Raad van Kinderen zit de Missing Chapter Foundation, een organisatie die zicht richt op het betrekken van kinderen bij dilemma’s die spelen in onze samenleving. Volwassen problemen, bekeken door de ogen van jonge wereldburgers. Ruim 70 bedrijven werken momenteel met een raad van de Raad van Kinderen, variërend van de ANWB tot de Hema, en van Unicef tot de NS.
De Dierenbescherming werkt de komende 3 jaar met een Raad van Kinderen.