Record aantal padden gered in Haagse regio

Tijdens de paddentrek hebben vrijwilligers van de Dierenbescherming Haaglanden 7570 padden overgezet, ruim 3000 padden meer dan in 2012!
Record aantal padden gered in Haagse regio
Drukke verkeerswegen
Ieder jaar coördineert Dierenbescherming Haaglanden hulp bij de paddentrek op diverse locaties in Den Haag, Wassenaar en Leidschendam-Voorburg. De padden, kikkers en watersalamanders trekken na hun winterslaap naar het water om te gaan paren en hebben op hun trektocht bij de oversteek van drukke verkeerswegen grote kans doodgereden te worden.

Vreemde weersomstandigheden
Ook dit jaar zetten ruim 200 vrijwilligers van Dierenbescherming Haaglanden zich in om deze dieren een veilige oversteek te bezorgen. Ondanks de vreemde weersomstandigheden van dit voorjaar is er een record aantal padden in de regio Haaglanden overgezet: maar liefst 7570! Dit jaar kwam de paddentrek, na een kleine schijnbeweging in maart, pas medio april op gang. Normaal gesproken duurt de paddentrek 4 tot 6 weken, maar dit jaar was het binnen 10 dagen voorbij. Een opvallend korte trek dus, maar wat nog opvallender is, zijn de aantallen dieren. Werden er vorig jaar nog geen 4300 padden overgezet, dit jaar waren dat er maar liefst 7570! Ook het aantal kikkers en salamanders ligt hoger dan de afgelopen jaren: respectievelijk 753 en 200.

De werkgroep Paddentrek van de Dierenbescherming kan concluderen dat het is sinds 2006 niet zo’n vruchtbaar paddenjaar geweest. De laatste jaren daalden de aantallen padden die levend werden overgezet schrikbarend. Het is daarom bijzonder goed nieuws dat er dit jaar zo’n mooi resultaat is behaald. Dit is mogelijk een indicatie dat het weer de goede kant op gaat met de amfibieën in de regio.