RTL Nieuws: diervriendelijker vlees in de lift

De belangstelling voor diervriendelijker geproduceerd vlees neemt enorm toe. Dat concludeert RTL Nieuws op basis van recent onderzoek door onderzoeksbureau IRI. “Door alle aandacht voor zaken als de plofkip en de hormoonschandalen kiezen we steeds bewuster wat we in onze braadpan leggen,” aldus het nieuwsprogramma.

In het item was er uitvoerig aandacht voor de rol van het Beter Leven keurmerk van de Dierenbescherming, dat sinds 2007 heeft gezorgd voor een beter leven van maar miljoenen dieren. RTL maakte bekend dat van Beter Leven-vlees met drie sterren (staat gelijk aan biologisch vlees) vorig jaar 10% meer is verkocht. Vlees met twee sterren van de Dierenbescherming zit met een stijging van 21% nog meer in de lift. Dieren die volgens deze criteria van de Dierenbescherming worden gehouden hebben veel ruimte en een uitloop naar buiten.

Minder en diervriendelijker

Volgens Rini Emonds van IRI past het beeld in de trend van “niet meer, maar beter". Een uitspraak die naadloos aansluit bij de strategie van de Dierenbescherming; minder vlees eten betekent meer geld overhouden voor het iets duurdere diervriendelijker geproduceerd vlees.

RTL concludeert dat prijs er de oorzaak van is dat er nog altijd drie keer zoveel vlees uit de vee-industrie dan duurzaam vlees wordt verkocht. Frank Dales, directeur van de Dierenbescherming, stelde in RTL Nieuws dat supermarkten elkaar scherp in de gaten houden qua prijsstelling en dat er daardoor moeilijk beweging in het segment van de kiloknaller komt.

Bekijk het item uit RTL Nieuws hier.