Ruim 30 campingkatten zoeken met spoed een nieuw thuis

Ruim dertig katten komen in de knel door de toekomstige sluiting van camping Fort Oranje in de gemeente Zundert. De katten werden verzorgd door de bewoners, maar door de sluiting wonen er steeds minder mensen. Het verzorgen van de katten wordt daardoor steeds lastiger. De Dierenbescherming en ons Dierenopvangcentrum Breda trekken zich het lot van deze achtergebleven katten aan en werken samen met gemeente Zundert om opvang en herplaatsing te regelen. Help mee!
Ruim 30 campingkatten zoeken met spoed een nieuw thuis

Verwilderde kat

Een deel van de katten op de camping is tam en kan goed via Dierenopvangcentrum Breda geplaatst worden bij een nieuwe eigenaar. Er leven ook katten op de camping die verwilderd zijn en die we niet als huiskat kunnen plaatsen. Voor deze groep dieren zoekt de Dierenbescherming leefplekken op bijvoorbeeld maneges, (zorg)boerderijen of bij dierenvrienden die buitenaf wonen en die deze dieren een veilige slaapplek en eten en drinken willen en kunnen bieden. Ook moeten deze katten de eerste vier tot zes weken in een (binnen) ruimte kunnen acclimatiseren.

Grootschalige vangactie

Er vindt een grootschalige vangactie plaats om alle katten uiteindelijk te kunnen herplaatsen. Door de financiële ondersteuning van de gemeente, kunnen we alle gevangen dieren eerst medisch nakijken en castreren of steriliseren, voordat ze bij een nieuwe baas komen wonen. Voordat de vangactie plaatsvindt, zoeken we naar leefplekken voor de verwilderde katten. Deze katten kunnen namelijk niet aarden in een asielomgeving en moeten zo snel mogelijk na de castratie of sterilisatie uitgezet worden in hun nieuwe leefomgeving.