Samenwerking Groupon: aantal zwerfkatten terugdringen

Jaarlijks vangt de Dierenbescherming zo’n 25.000 zwerfkatten op. Slechts één van de tien katten keert uiteindelijk terug naar zijn baasje. Aanbiedingssite Groupon is een actie gestart om via ‘deals’ geld op te halen voor het chippen van katten.
Samenwerking Groupon: aantal zwerfkatten terugdringen

Het aantal zwerfkatten in Nederland loopt in de tienduizenden. Als katten weglopen of verdwalen zijn ze vaak niet meer te traceren door de eigenaar. Veel van deze dieren zijn niet gechipt en kunnen dus niet worden geïdentificeerd. De Dierenbescherming wil hier verandering in brengen door voorlichting te geven en door alle asieldieren te chippen en te registreren.

Uniek registaratienummer

Een kat kan al vanaf jonge leeftijd worden gechipt. Een chip, zo groot als een rijstkorrel, wordt onder de huid ingebracht en bevat een uniek registratienummer, waarmee de gegevens van het dier makkelijk zijn terug te vinden in een centrale database. De kat heeft daar verder geen last van. De kosten van een chip en het inbrengen bedragen gemiddeld € 25,- exclusief consult. De chip gaat een dierenleven lang mee.

Opbrengst voor katten

“Elke euro helpt ons om zwerfkatten te chippen in onze opvangcentra voordat zij meegaan met hun eigenaar,” aldus beleidsmedewerker Elly von Jessen van de Dierenbescherming. “Zo willen wij voorkomen dat ze vermist raken en kunnen wij gemakkelijk de eigenaar van een kat vinden.” Al vanaf € 5,- kunnen mensen een donatie doen op de site van Groupon. De volledige opbrengst die via de aanbiedingssite wordt gegenereerd, komt ten goede aan dit project van de Dierenbescherming.

Wilt u meer weten over deze actie