Schenking Nationale Postcode Loterij voor duurzaam diervervoer

De Dierenbescherming ontvangt van de Nationale Postcode Loterij een extra schenking van bijna 2,7 miljoen euro. Dit bedrag is bedoeld voor de aanschaf van duurzame voertuigen voor het vervoeren van dieren. Met deze nieuwe voertuigen - in de vorm van unieke Animal Rescue Vehicles en Elektrische Dierentransporters - kunnen wij dieren vervoeren bij ontruimingen van huizen van dierenverzamelaars of voor vervoer van en naar speciale opvangcentra. Door het inzetten van de transporters blijven de dierenambulances beschikbaar voor acute dierennoodhulp.
2,7 miljoen voor duurzaam diervervoerDirecteur Frank Dales en fondsenwerver Marjolein Blank ontvangen twee cheques van Judith Lingeman, hoofd Afdeling Goede Doelen van de Nationale Postcode Loterij. De cheque links betreft de jaarlijkse bijdrage.
De extra schenking werd bekend gemaakt tijdens het Goed Geld Gala van de Nationale Postcode Loterij. De Dierenbescherming ontvangt deze extra schenking naast de jaarlijkse bijdrage.

Animal Rescue Vehicles

Regelmatig wordt de Dierenbescherming geconfronteerd met situaties waarbij er grotere aantallen dieren tegelijk vervoerd moeten worden. Bijvoorbeeld wanneer er 60 katten uit de woning van een dierenverzamelaar moeten worden overgebracht naar een opvangadres. De Animal Rescue Vehicles worden speciaal ingericht voor dit soort vervoer. Afhankelijk van de soort kunnen er tot wel 60 dieren worden vervoerd in één rit. Dit is veel veiliger en efficiënter dan 20 keer heen en weer rijden met een ander vervoermiddel. Ook hoeft er geen beroep gedaan te worden op instanties als de politie of gemeente. Daarnaast kan zo stress voor de dieren en de emotioneel betrokken eigenaar zoveel mogelijk worden beperkt.

Elektrische Dierentransporters

Met 40 dierenambulancesorganisaties voeren wij jaarlijks zo’n 90.000 ritten uit. Een deel hiervan wordt straks overgenomen door de elektrische Dierentransporters. Het gaat dan om vervoer van dieren waarbij niet alle faciliteiten van een dierenambulance nodig zijn. Denk hierbij aan vervoer van en naar gespecialiseerde dierenopvangcentra, dierenarts of dierenkliniek of aan het vervoer van zwerfkatten na een vangactie. Met de Dierentransporters verkleint de Dierenbescherming haar impact op het milieu en de Dierenambulance blijft inzetbaar voor het verlenen van acute noodhulp.

Enorm blijFrank Dales, directeur Dierenbescherming: “We zijn enorm blij dat onze trouwe partner, de Nationale Postcode Loterij, ons een extra schenking van bijna 2,7 miljoen euro heeft toegekend voor nieuwe voertuigen. We zijn de Nationale Postcode Loterij en al haar deelnemers dan ook zeer dankbaar”.


Investeren in een dergelijke kwaliteitsverbetering van het diervervoer zou voor de Dierenbescherming zonder deze extra steun van de Nationale Postcode Loterij niet mogelijk zijn. De organisatie streeft ernaar om op termijn zeven Animal Rescue Vehicles en dertig elektrische Dierentransporters verdeeld over het land in te zetten.