Scores Eerlijke Bankwijzer nu ook op Independer.nl

Consumenten die spaarrekeningen en deposito’s vergelijken op Independer.nl kunnen op deze site nu ook checken hoe goed banken volgens de Eerlijke Bankwijzer scoren op het gebied van dierenwelzijn en milieu .
Scores Eerlijke Bankwijzer nu ook op Independer.nl

Banken zouden meer moeten investeren in bedrijven en projecten die bijdragen aan een duurzame samenleving. De Eerlijke Bankwijzer - een initiatief van onder meer de Dierenbescherming - vergelijkt daarom de elf belangrijkste aanbieders van betaal- en spaarrekeningen voor consumenten op de Nederlandse markt.

Respect voor dier, mens en milieu

Naast beoordeling van beleid bekijkt de Eerlijke Bankwijzer in hoeverre banken investeren met respect voor dier, mens en milieu en of dat op eerlijke, transparante wijze gebeurt. Door publicatie van de onderzoeksresultaten wil de Eerlijke Bankwijzer samen met de consument het investeringsbeleid van banken verbeteren.

'Eerlijk investeren'

Ook Independer.nl hecht grote waarde aan maatschappelijk verantwoord ondernemen. Daarom toont de vergelijkingssite nu de scores van de Eerlijke Bankwijzer bij de vergelijking van spaarrekeningen en deposito's. In de kolom 'eerlijk investeren' staan de rapportcijfers die de Eerlijke Bankwijzer toekent aan de banken. Op deze manier kunnen consumenten een nog betere keuze maken voor een spaarbank.

De vergelijking van spaarrekeningen en deposito's kan hier worden gemaakt .