Stadssafari als voorproefje op nieuwe film over stadsnatuur

Vooruitlopend op de landelijke première in november van De Wilde Stad, de nieuwste film van de makers van de Nieuwe Wildernis, organiseert de Dierenbescherming door het hele land stadssafari’s. Met de wandel- en fietstochten wordt een voorproefje gegeven op de documentaire over wilde natuur in steden.
Stadssafari als voorproefje op nieuwe film over stadsnatuur

Deelnemers aan de stadssafari krijgen te zien welke natuur er in de stad te vinden is en welke wilde dieren daarin leven. De Dierenbescherming wil met de stadssafari’s mensen laten zien hoe interessant dat is en hoopt zo de betrokkenheid bij de natuur en de wilde dieren te verhogen. Tijdens de fiets- en wandeltochten onder leiding van ecologen krijgen de deelnemers ook te horen hoe ze de natuur en de wilde dieren in hun stad kunnen helpen.

Data

De stadssafari's worden door het hele land georganiseerd. Op 14 en 27 mei gaan de fietstochten in Amsterdam langs de leefgebieden van onder meer ganzen, ijsvogels, ratten en vleermuizen. In Assen wordt op zondag 2 juli onder leiding van stadsecoloog Jan Doevendans een stadssafari georganiseerd vanuit het Duurzaamheidscentrum. Hilversum is 8 juli aan de beurt en op 15 juli en 26 augustus gaan we samen met boswachter Martine Dubois op zoek naar wilde dieren in Almere. Data en plaatsnamen van de overige stadssafari’s worden binnenkort bekend gemaakt. De tochten zijn voor iedereen vanaf vijf jaar.

De Wilde Stad

De Wilde Stad, van de makers van De Nieuwe Wildernis, vraagt aandacht voor de vaak onopgemerkte inwoners van steden: wilde dieren. Tegelijk met de film wordt ook een lespakket uitgebracht, waar onder meer de Dierenbescherming aan meewerkte. De Wilde Stad is vanaf 16 november 2017 te zien in de bioscopen.