Startende groene ondernemers gezocht!

Ben jij een startende, groene ondernemer met een veelbelovend plan? Geef je dan op voor de Postcode Lottery Green Challenge, de grootste jaarlijkse internationale wedstrijd op het gebied van duurzame innovatie. De winnaar ontvangt 500.000 euro om zijn product of dienst verder te ontwikkelen en binnen 2 jaar op de markt te brengen. Daarnaast is er 200.000 euro beschikbaar voor één of twee andere veelbelovende groene inzendingen.

Vanuit het doel om bij te dragen aan een groenere wereld organiseert de Nationale Postcode Loterij in 2015 voor de negende keer de Postcode Lottery Green Challenge. Marieke van Schaik, managing director Nationale Postcode Loterij: “De Postcode Lottery Green Challenge geeft de meest innovatieve en veelbelovende groene start-ups de kans om met hun product of dienst het verschil te maken en zich in te zetten voor een groenere wereld. De wedstrijd is een succesvol platform voor startende ondernemers die willen bijdragen aan het tegengaan van klimaatverandering. Ik kijk vol verwachting uit naar de nieuwe inzendingen.”

Selectieproces

Producten of diensten die de uitstoot van broeikasgassen verminderen en binnen twee jaar op de markt te brengen zijn, maken kans om te winnen. Kandidaten kunnen tot en met 1 juni 2015 hun uitgebreide ondernemersplan inzenden via www.greenchallenge.info. In juli maakt de organisatie de 25 genomineerden bekend. In augustus wordt duidelijk welke vijf veelbelovende inzendingen doorgaan naar de finale. Tijdens de finale op 10 september in Amsterdam pitchen deze vijf finalisten hun plan aan de internationale jury, publiek en de pers. Dan vindt de ontknoping plaats en wint één van hen de hoofprijs van 500.000 euro. Eén of twee andere finalisten krijgen de runner-up prijs van 200.000 euro. Deze veelbelovende groene entrepreneurs krijgen vervolgens ook hulp bij het op de markt brengen van hun product of dienst.

Nationale Postcode Loterij

De Nationale Postcodeloterij is sinds 1996 partner van de Dierenbescherming en steunt de strijd tegen dierenleed met een jaarlijkse bijdrage. Lees hier over onze samenwerking met de Nationale Postcode Loterij.