Startsein campagne Dieren voor Dierendag

Hond Dana en poes Miep geven vandaag het startsein voor de campagne Dieren voor Dierendag, om asieldieren extra onder de aandacht te brengen. Zij worden geholpen door Pedigree en Whiskas, die één miljoen maaltijden doneren aan de opvangcentra van de Dierenbescherming.
Startsein campagne Dieren voor Dierendag
Vandaag geven hond Dana en poes Miep het startsein voor de ambassadeurscampagne Dieren voor Dierendag, om asieldieren in de dierenopvangcentra van Nederland extra onder de aandacht te brengen. Zij worden daarbij geholpen door Pedigree en Whiskas, die één miljoen maaltijden doneren aan de 52 opvangcentra van de Dierenbescherming.

Katten en honden die op een nieuw baasje wachten, zitten steeds langer in het asiel. “Normaal werd het gros van de dieren met een week of vier herplaatst, maar die periode loopt steeds vaker op tot twaalf weken, zo blijkt uit een rondgang onder onze 52 asielen,” verklaart woordvoerder Dik Nagtegaal van de Dierenbescherming.

Zielige dieren populair

Dieren die zielig zijn, verlaten sneller het asiel, evenals kittens en puppy’s. Bij katten zijn de rode populair, in tegenstelling tot de zwarte. Ook de huis-, tuin- en keukenkatten verblijven lang in het asiel. Bij honden speelt ras een grote rol. Staffords hebben bijvoorbeeld een slecht imago.

Ook de 11-jarige husky Dana en de middelbare poes Miep werden ooit op straat gezet. Zij hadden echter geluk en vonden na vele omzwervingen een nieuw thuis. De baasjes van Dana en Miep zijn de eerste ambassadeurs van Dieren voor Dierendag.

Ambassadeur worden

Het idee van deze campagne voor Dierendag is dat mensen die al een huisdier hebben, ambassadeur worden van een asieldier dat lijkt op hun eigen dier. Pedigree en Whiskas roepen daartoe andere Nederlandse huisdieren en bazen op: in een paar simpele stappen kunnen zij zich op dierendag.nl aanmelden als ambassadeur en de zoektocht naar een geschikt baasje op de eigen social media onder de aandacht brengen.

1 Miljoen maaltijden

De één miljoen maaltijden die Pedigree en Whiskas doneren, worden verdeeld over de opvangcentra van de Dierenbescherming. Hiermee kan maar liefst de helft van de jaarlijkse voedingskosten worden bespaard. De Dierenbescherming is vanzelfsprekend blij met de steun van Pedigree en Whiskas. “Vooral nu het einde van de zomer nadert, zijn de één miljoen maaltijden en het extra onder de aandacht brengen van de opgevangen dieren meer dan welkom,” zegt Frank Dales, directeur van de Dierenbescherming.