Stop nu eens met schieten!

De Dierenbescherming strijdt al decennia tegen de jacht op -en het doodschieten van- wilde dieren in Nederland. De uitzending van het tv-programma EenVandaag van woensdag 24 februari laat maar weer eens zien wat de gevolgen kunnen zijn van het toch toestemming verlenen hiervoor of het niet handhaven waar er wel een verbod op geldt.

EenVandaag:

De politie-eenheid Den Haag gaat onderzoek doen naar aanleiding van heftige opnames van zwanenjacht in het Groene Hart. Op de beelden is te zien hoe jagers zwanen half aanschieten, gewond achterlaten, hun jachthond op een levende, gezonde zwaan afsturen en hoe zwaargewonde zwanen aangevallen worden door de jagershonden.


Helaas is dit geval geen uitzondering. Niet alleen zwanen worden het slachtoffer van de ontheffingen voor het afschieten van wilde dieren door provincies en overheid, ook onder meer hazen, ganzen, vossen, herten en reeën worden bejaagd met groot dierenleed als gevolg.

Politiek aanspreken op afschieten wilde dieren

De Dierenbescherming laat overal waar ze de kans krijgt via lobbywerk, brieven, gesprekken en acties, zoals recentelijk voor de damhertenen ganzen, aan besluitvormers weten dat het doden van dieren geen oplossing is voor eventuele schade en overlast. Helaas worden onze argumenten maar al te vaak genegeerd of niet serieus genomen waardoor het afschieten van wilde, en vaak beschermde, dieren maar door blijft gaan. Wij zullen niet rusten totdat hier een einde aan komt en blijven doorgaan met ons werk. Jij kunt ons daarbij helpen door je verontwaardiging over het toestaan van dit soort praktijken kenbaar te maken bij de politieke partij waar jij bij de laatste provinciale staten verkiezingen op heb gestemd. Samen kunnen we een vuist maken voor de wilde dieren.