Straatkattenkrant verspreid in diverse Nederlandse steden

Om aandacht te vragen voor de problematiek van straat- en zwerfkatten, lanceerde de Dierenbescherming gisteren de eenmalige Straatkattenkrant. Op diverse plekken in Nederland werd de krant ‘uitgedeeld’ door de pluchen straatkat Lulu.
Straatkattenkrant verspreid in diverse Nederlandse steden

In Nederland worden zo’n 3 miljoen katten gehouden. Omdat steeds minder mensen hun dier laten castreren c.q. steriliseren, loopt het aantal straat- en zwerfkatten in de tienduizenden. De Dierenbescherming pleitte er daarom gisteren in een brief aan staatssecretaris Dijksma voor om het het laten castreren of steriliseren van katten onder het lage BTW-tarief van 6% in plaats van de huidige 21% te laten vallen. De financiële drempel voor mensen om de ingreep uit te laten voeren wordt daarmee verlaagd.

Eenmalige uitgave Straatkattenkrant

Om de problematiek van zwerfkatten extra aandacht te geven, lanceerde de Dierenbescherming gisteren de eenmalige uitgave van de Straatkattenkrant, met daarin onder meer aandacht voor de oorzaak en omvang van het straatkattenprobleem, maar ook de mogelijke oplossingen ervan. Verder vertelt een gastgezin over de opvang van kittens en verwilderde katten en staat op de achterkant een strip van de rode je-weet-wel-kater uit Jan, Jans en de Kinderen. De Straatkattenkrant werd op verschillende locaties in Nederland verspreid.