Straatkattenkrant vraagt aandacht voor zwerfkattenprobleem

Het aantal straat- en zwerfkatten in ons land loopt in de tienduizenden. Een oplossing hiervoor is castratie c.q. sterilisatie. De Dierenbescherming doet een appèl aan de overheid om deze ingrepen onder het lage BTW-tarief van 6% te laten vallen in plaats van de huidige 21% vallen om de financiële drempel voor kattenbezitters te verlagen. De eenmalige Straatkattenkrant, die vandaag verschijnt, vraagt extra aandacht voor deze problematiek.
Straatkattenkrant vraagt aandacht voor zwerfkattenprobleem

In Nederland worden zo’n drie miljoen katten als huisdier gehouden. Helaas nemen niet alle kattenbezitters hun verantwoordelijkheid even serieus, met als gevolg ongewenste nestjes kittens en op straat gedumpte katten.

Goede preventie
De Dierenbescherming doet haar uiterste best om te voorkomen dat deze dieren gaan zwerven, maar zonder goede preventie lukt dat niet. Geboortebeperking middels castratie of sterilisatie kan veel ellende voorkomen. Steeds meer mensen laten deze ingreep echter achterwege omdat ze het in de huidige crisistijd niet kunnen betalen. De Dierenbescherming doet daarom in een brief aan staatssecretaris Sharon Dijksma en in de Straatkattenkrant een appèl aan de overheid om het BTW-tarief van de ingreep te verlagen van 21% naar 6% en daarmee de drempel voor kattenbezitters te verlagen.

Eenmalige straatkattenkrant
Om extra aandacht te vragen voor de zwerfkattenproblematiek, wordt vandaag de eenmalige Straatkattenkrant op diverse plekken in Nederland ‘uitgedeeld’. In deze krant staat veel informatie over de oorzaken en de omvang van het probleem en wat u kunt doen om het aantal zwerfkatten in Nederland te verminderen. De achterkant van de krant is gereserveerd voor de rode je-weet-wel-kater uit Jan, Jans en de Kinderen.