Taakstraf eigenaar extreem vermagerde hond

De eigenaar van een ernstig vermagerde en verwaarloosde pitbull is veroordeeld tot een taakstraf van 4o uur. Het dier was er zo slecht aan toe dat de dierenarts hem heeft moeten laten inslapen.
Taakstraf eigenaar extreem vermagerde hond

Het dier werd op 4 april in Breda in bewaring genomen door een inspecteur van de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID). De eigenaar van de hond kreeg van de inspecteur een uur de tijd om met zijn huisdier naar een dierenarts te gaan. De eigenaar negeerde deze waarschuwing. Daarop nam de inspecteur de hond mee en bracht hem direct naar een dierenarts. Na uitgebreid onderzoek bleek de hond er zo verwaarloosd en vermagerd dat er niets anders op zat dan het dier uit zijn lijden te verlossen. "Dit maak ik zelden zo extreem mee", was de reactie van de dierenarts.

Taakstraf in plaats van boete

Tijdens het verhoor toonde de man geen enkele emotie over de gevolgen van zijn handelen. Mede hierdoor heeft hij in plaats van een relatief eenvoudig te betalen boete de taakstraf van 40 uur gekregen. De Dierenbescherming is blij met de uitspraak.