Te Bontlijst’: zwarte lijst bont verkopende winkels

Bont voor Dieren publiceert vandaag de ‘Te Bontlijst’, waarop Nederlandse bedrijven staan die Bont voor ondanks uitgebreide voorlichting stug doorgaan met de verkoop van bont. De organisatie roept consumenten op deze bedrijven te boycotten zolang zij geen bontvrijbeleid hanteren.
Te Bontlijst’: zwarte lijst bont verkopende winkels
Wasbeerhonden worden levend gevild, vossen anaal geëlektrocuteerd en coyotes zitten soms dagenlang verstrikt in wildklemmen waar ze van ellende hun eigen poten afbijten. Ondanks dit enorme dierenleed blijven bepaalde bedrijven gewoon doorgaan met de verkoop van bont.

Bont voor Dieren maakt vandaag de 'Te Bontlijst' bekend. Hierop staan bontverkopende bedrijven die door consumenten zijn getipt. De organisatie roept iedereen op om bedrijven die bont verkopen door te geven via haar website.

Dierenleed

Bont voor Dieren heeft bedrijven die bont verkopen benaderd en voorgelicht. Dat leverde uiteenlopende reacties op. Naast bedrijven die geen boodschap hebben aan dierenleed in kleding, waren er ook veel bedrijven die verkeerd bleken te zijn voorgelicht door hun leveranciers.

Na publieke druk van Bont voor Dieren en haar achterban kozen bedrijven als Perry Sport, Kleertjes en Groupon al voor een bontvrij beleid. Andere bedrijven, zoals Gaastra en Nickelson, gingen gewoon door met de verkoop van bont.