Twee honden en vis uit vervuild huis gehaald

Naar aanleiding van een melding bij het meldpunt 144 heeft de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) op vrijdag 8 augustus uit een woning in Zuidplas twee honden en een tropische vis meegenomen.
Twee honden en vis uit vervuild huis gehaald

Bij aankomst trof de inspecteur de woning op slot. Door het raam van de achterdeur zag hij twee honden in de woning. Eenmaal binnen zag de inspecteur dat de twee honden die in hun eigen poep zaten en geen drinken hadden. In de kamer lag een zak voer opengescheurd voor de honden. De honden zagen er mager, maar wel levendig uit. De inspecteur trof ook nog een tropische vis aan die in een vervuild aquarium zwom. De RVO.nl*) gaf vervolgens de inspecteur opdracht om de dieren in bewaring te nemen. De honden zijn eerst naar de dierenarts gebracht voor onderzoek en daarna ondergebracht bij een opvangadres. De vis is rechtstreeks naar een opvangadres gebracht.

De eigenaar van de dieren draait in ieder geval op voor alle gemaakte kosten en hij zal zich moeten melden op het politiebureau om de sleutel van zijn nieuwe deurslot op te halen.


*De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) is onderdeel van het ministerie van Economische Zaken en ziet onder andere toe op de naleving van de Wet Dieren. Bij constatering van overtredingen kan deze dienst onder bestuursdwang maatregelen opleggen om de situatie van de dieren te verbeteren en/of de dieren in bewaring te laten nemen. Het Openbaar Ministerie bepaalt bij wetsovertreding de uiteindelijke strafmaat.