Tweede kans voor verstoten paarden en pony’s

Jaarlijks worden zo'n 200 paarden en pony's na verwaarlozing of mishandeling weggehaald bij hun eigenaren. De Dierenbescherming en de Rijksoverheid werken samen om deze dieren te herplaatsen en ze zo een tweede kans te geven.
Tweede kans voor verstoten paarden en pony’s

De Dierenbescherming en de Rijksoverheid werken samen om weidedieren na mishandeling of verwaarlozing te herplaatsen en ze zo een tweede kans te geven.

Jaarlijks worden zo’n 200 paarden en pony’s na verwaarlozing of mishandeling weggehaald bij hun eigenaren. Ze worden in bewaring genomen en elders ondergebracht totdat de zaak door Justitie is afgehandeld. Wegens hun voorgeschiedenis hebben deze dieren meestal te kampen met fysieke of mentale problemen en functioneren niet meer altijd optimaal. Om ze een beter leven te kunnen bieden, zoekt de Dierenbescherming samen met de Rijksoverheid naar een nieuw thuis voor deze dieren, die tevreden zijn met een wei, een maatje en een eigenaar die niet teveel van ze verwacht.

De dieren zijn te vinden op de website ikzoekbaas.nl onder het kopje overige. Via een mailformulier kunt u het ons laten weten als u interesse heeft in een van de paarden of pony’s, of voor ons kunt bemiddelen. Ook op die manier helpt u ons dieren te helpen.