Uitspraak Hoger Beroep nertsenfokkerij 10 november

Op 10 november aanstaande spreekt de rechter zich uit over het nertsenfokverbod. Dat bleek vandaag tijdens een zitting in het Hoger Beroep dat de Staat heeft aangespannen tegen de nertsenfokkerij. Bont voor Dieren en de Dierenbescherming voeren al geruime tijd een gezamenlijke campagne tegen de nertsenfokkerij.
Uitspraak Hoger Beroep nertsenfokkerij 10 november

Nertsenfokverbod buiten werking gesteld

In 2012 besloot de Nederlandse overheid tot een nertsenfokverbod met een overgangsregeling van 10 jaar, waarmee een einde zou komen aan de bontindustrie in Nederland. Helaas werd dit nertsenfokverbod vorig jaar buiten werking gesteld nadat de Nederlandse Federatie voor Edelpelsdierhouders (NFE) een rechtszaak tegen het verbod aanspande. De rechter oordeelde dat de compensatieregeling voor de nertsenhouders niet volstond. De Nederlandse overheid ging direct tegen deze uitspraak in hoger beroep, waarvan de zitting vandaag in Den Haag plaatsvond.

Krachten gebundeld

De Dierenbescherming en Bont voor Dieren hebben de krachten gebundeld om een einde te maken aan de nertsenhouderij in Nederland. De bontindustrie in Nederland, met bijna 6 miljoen vergaste nertsen per jaar, behoort tot een van de grootste ter wereld.

Kijk voor een impressie van de rechtzaak op Twitter: #SamentegenBont

Petitie tegen nertsenfokkerijen

Om de weerstand tegen bontfokkerijen nog eens extra duidelijk te maken, zijn de Dierenbescherming en Bont voor Dieren een gezamenlijke petitie gestart. Op de campagnesite www.samentegenbont.nl vind je informatie over de nertsenhouderij in Nederland. Ook kun je hier de petitie tekenen.

Opinieonderzoek

Eerder deze week werd bekend dat maar liefst 84% van de Nederlandse bevolking het onacceptabel vindt dat dieren worden gedood voor bont.Lees meer over dit recente opinieonderzoek door Motivaction in opdracht van Bont voor Dieren en de Dierenbescherming.