Update graatmagere hond

Het gaat naar omstandigheden goed met Luna, de buldogkruising die afgelopen dinsdag ernstig vermagerd in Den Haag werd aangetroffen door de dierenpolitie en de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming. Ze kwam terecht in Dierenopvangcentrum Vlaardingen, waar ze alle verzorging en liefde krijgt die nodig is om aan te sterken.
Update graatmagere hond

‘Luna is hartstikke lief en behoorlijk energiek voor een hond in haar conditie,’ zo laat het dierenopvangcentrum weten. Vlak na haar redding werd een video gemaakt van de eerste keer dat Luna weer te eten kreeg. Ondanks dat ze vel over been was, zag je hoe ze toch in staat was om te genieten van de bak voer die ze onder haar neus kreeg.

Betrokkenheid vanuit het hele land

De video werd inmiddels bijna 50.000 keer bekeken en ruim 140 keer gedeeld door onze volgers op Facebook. Iedereen wil weten hoe het nu gaat met Luna. We zijn ontzettend blij en dankbaar dat we kunnen melden dat het ze het zo goed doet.

Medische zorg, aandacht en goede voeding

Luna krijgt drie maal per dag te eten en dat gaat helemaal goed. Inmiddels is ze uitgebreid onderzocht door de dierenarts. 'Het gaat heel goed: ze reageert levendig op haar omgeving en is erg sociaal,' aldus het dierenopvangcentrum. 'Het is zo'n lieverd: echt niet bang voor mensen. Hooguit een beetje afwachtend in het begin, maar dat is al gauw over zodra je haar aanhaalt.'

Huidproblemen

Wel heeft ze te kampen met huidproblemen die mogelijk veroorzaakt worden door dezelfde gezondheidsklachten die ervoor zorgen dat ze zo extreem vermagerd is geraakt. Hier wordt extra aandacht aan besteed, zodat we niet aan symptoombestrijding doen maar het probleem bij de wortel kunnen aanpakken. Zo krijgt ze alles wat ervoor nodig is om weer aan te sterken.Er is nog een lange weg te gaan om helemaal op kracht te komen. Luna is nu nog niet klaar om herplaatst te worden, maar we zetten alles op alles om haar gezond en sterk te krijgen zodat ze gauw de liefde en aandacht krijgt die ze zo enorm verdient.