UPDATE! Het gaat goed met verwaarloosde Boef

Een inspecteur van onze Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming haalde een paar maanden geleden een zwaar vermagerde hond weg bij zijn eigenaar. Het dier zat zonder eten en drinken vastgebonden aan een verwarming in een keuken. Nu is er goed nieuws te melden over de Mechelaar.

Na een melding bij meldnummer 144 over een verwaarloosde hond die in een woning in Tilburg zou zitten, ging onze inspecteur Wilfred Wilde samen met een agent van de dierenpolitie poolshoogte nemen. In de keuken troffen ze een uitgemergelde Mechelaar aan, die met een touw was vastgebonden aan de verwarming. Het was duidelijk dat de hond, die Boef bleek te heten, al lange tijd geen eten en drinken meer had gehad. “Hij was broodmager en zijn bespiering was helemaal weg. Het arme dier kon amper nog op zijn poten staan,” aldus Wilfred. “Desondanks was hij enthousiast en alert.”


In goede handen
Omdat de eigenaresse van Boef de zorg voor haar hond duidelijk niet meer aankon, tekende ze direct een afstandsverklaring, waarna Wilfred en de agent hem konden overbrengen naar een dierenarts. Daar bleek inderdaad dat hij ernstig was verwaarloosd en ondervoed. Boef woog nog maar 10,5 kilo, terwijl 25 kilo een gezond gewicht is voor een Mechelaar. Wilfred: “Wat ik bijzonder vond, was dat hij ondanks alle tegenslagen toenadering tot ons zocht. Toen we hem vonden, leek hij zich te hebben overgegeven aan zijn lot, maar nu was hij dolblij dat hij in goede handen was.”

Volledig herstel
In overleg met RVO.nl*, onderdeel van het ministerie van Economische Zaken, werd Boef overgebracht naar een veilig opvangadres, waar het naar omstandigheden goed met hem ging.

UPDATE! april 2016: Het gaat goed met Boef!
"Toen we Boef vonden, woog hij 10,5 kilo. Dankzij aangepast voer en liefdevolle zorg heeft hij nu een normaal gewicht, zo’n 22 kilo," vertelt inspecteur Wilfred Wilde. "Boef is duidelijk niet opgevoed, want hoewel hij zo’n anderhalf jaar is, vertoont hij puppygedrag. Ook is hij niet gewend aan buiten zijn. Hij moet dus veel leren. Maar Boef is erg gehecht aan zijn nieuwe baasjes en hij is pienter en enthousiast. Dus dat komt wel goed. En dat is mede dankzij jouw steun."Help jij ons redden