Vacature - Bestuurder

De Dierenbescherming zoekt een statutair bestuurder.

Vacature - Bestuurder

De Dierenbescherming is een non-profit organisatie. Met de inzet van 380 bevlogen medewerkers en ruim 4.000 vrijwilligers komen wij op voor de belangen van dieren in Nederland. De Dierenbescherming werkt vanuit diverse landelijk gelegen locaties en een centraal kantoor in Den Haag aan een krachtige, professionele en zichtbare organisatie waarbij dierenwelzijn voorop staat.

De Dierenbescherming is een vereniging. In de statuten en reglementen lees je onder andere terug welke rechten en plichten er aan het lidmaatschap verbonden zijn en hoe de vertegenwoordiging in de ledenraad geregeld is. Aan de landelijke vereniging is de Stichting Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) verbonden. De LID is ondergebracht in een zelfstandig opererende stichting. Omdat het werk van de LID in feite het ‘waarnemen van een overheidstaak’ is, dekt de overheid een deel van de kosten met een subsidie. De overige kosten worden door de Dierenbescherming gedekt. De stichting Beter Leven Keurmerk is ook aan de Dierenbescherming verbonden.

Voor onze organisatie zijn we op zoek naar:

STATUTAIR BESTUURDER

De Dierenbescherming zoekt een statutair bestuurder die op inspirerende wijze medewerkers en stakeholders mee kan krijgen, goed kan luisteren, zich wil verdiepen in alle onderdelen van de organisatie en vertrouwen geeft.

Je hebt een visie en kunt van daaruit richting geven en verbinden. Je beschikt over een sterk moreel kompas, je bent diplomatiek en je vindt de juiste balans tussen onderhandeling en behoud van de relatie. Je weet het belang van dierenwelzijn overtuigend te verdedigen. Op zakelijke en inspirerende wijze treed je op als ambassadeur, belangenbehartiger en onderhandelaar van de organisatie.

De bestuurder is het boegbeeld van de organisatie, zichtbaar en transparant, open en toegankelijk, daadkrachtig en verbindend.

Interesse?

Bekijk het uitgebreide functieprofiel op de site van PublicSpirit.

Jouw sollicitatie ontvangen wij graag uiterlijk zaterdag 2 april 2022 via PublicSpirit.

Solliciteer