Verblijven hondenpension niet in orde

Ondanks een eerdere waarschuwing bleek tijdens een routinecontrole bij een hondenpension in de regio Twente door de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) en de dierenpolitie dat een aantal hondenverblijven niet aan de wettelijke regels voldeed. Tegen de eigenaren van het pension is een proces-verbaal opgemaakt.
Verblijven hondenpension niet in orde

In het pension bleek een aantal honden onder te zijn gebracht in afgesloten ruimten die rondom dicht waren (zie foto). De dieren konden daardoor geen enkel contact maken met hun omgeving. Alleen aan de bovenkant waren de verblijven open. Hierdoor kwamen geuren en geluiden van andere honden wel binnen, terwijl ze niet konden zien waar deze vandaan kwamen. Ook konden ze op deze manier geen contact maken met hun soortgenoten. In de hokken zelf was geen enkele afleiding voor de dieren aanwezig.

Een aantal honden werd in het pension ondergebracht in afgesloten ruimten die rondom dicht waren.

Slechte vacht

Naast de slechte verblijven troffen de handhavers een volledig vervilte Benner-Sennenhond aan in een kennel. De eigenaren van het pension zagen dit niet als hun eigen probleem, vandaar dat ze besloten om er niets over te zeggen toen de baas zijn hond kwam brengen voor een verblijf in het pension. Zowel de pensioneigenaren als de eigenaar van de hond kunnen een proces-verbaal tegemoet zien vanwege onthouding van de nodige vachtverzorging.