Verdachte foute puppyhandel langer vast

De 20-jarige man uit Drachten, die wordt verdacht van valsheid in geschrifte en oplichting met puppy's, blijft 14 dagen langer vastzitten. Dit laat het Openbaar Ministerie weten.

De man wordt verdacht van oplichting en valsheid in geschrifte. Hij zou dierenpaspoorten hebben uitgegeven met valse gegevens van de puppy’s. Daarnaast zou hij de leeftijd van de hondjes niet juist hebben vermeld en zou hij bij de kopers geen melding hebben gemaakt van eventuele ziektes van de pup.

Onderzoek door onze inspectiedienst

De Landelijke Inspectie Dierenbescherming (LID) doet onderzoek naar de gezondheid en het welzijn van de dieren die zich in de loods in Holwerd bevonden. Ook kijkt onze inspectiedienst naar de huisvesting van de dieren. De bevindingen gaan deel uitmaken van het proces-dossier en kunnen mogelijk de verdenking van dierenmishandeling opleveren.

Help ons foute puppyhandel te stoppen!

De Dierenbescherming zet zich in om foute puppyhandel te stoppen, te beginnen met betere wet- en regelgeving. Een voorbeeld uit Frankrijk kan hierbij goed helpen. Verkopers van honden moeten zich daar registreren en zijn verplicht hun registratienummer te vermelden in elke advertentie waarin ze pups te koop aanbieden. De verkoper is daardoor makkelijker te controleren en op te sporen. Help ons om dit voorbeeld ook in Nederland ingevoerd te krijgen, steun onze campagne 'Stop foute puppyhandel' en teken de petitie!

Lees ook: Verdachte van illegale puppyhandel aangehouden.