Verwaarloosd hondje uit lijden verlost

Een inspecteur van de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) heeft op 7 augustus assistentie verleend bij een zaak van de dierenpolitie in Deventer. Een agent trof in een woning een lusteloos en volledig verwaarloosd hondje aan.
Verwaarloosd hondje uit lijden verlost

Ondanks dat het hondje al niet meer zelfstandig kon staan, weigerde de eigenaar medische zorg te verlenen. Met deze informatie heeft de LID-inspecteur contact opgenomen met Dienst Regelingen van het ministerie van Economische Zaken om de mogelijkheden te bespreken.

Zeer ernstige vewaarlozing

De Dienst gaf opdracht om het hondje, een West Highland White Terrier, met spoed naar een dierenarts te brengen voor onderzoek. Daar bleek dat de verwaarlozing zeer ernstig was. De vacht was zwaar vervilt en vervuild, de bek zat vol ontstekingen en de nieren van het dier werkt bijna niet meer waardoor het volledig uitgeput was.

Laten inslapen

Helaas moest de conclusie getrokken worden dat het 14-jarige hondje beter geëuthanaseerd kon worden om het zo uit zijn lijden te verlossen. De dierenarts heeft het dier leten inslapen. De eigenaar krijgt proces-verbaal voor het onthouden van de nodige zorg en dierenmishandeling. Er waren gelukkig verder geen dieren aanwezig op het adres. De LID-inspecteur en politie houden een oogje in het zeil voor het geval dit verandert.