Verwaarloosde katten en hond in beslag genomen

Een inspecteur van de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) en een agent van de dierenpolitie hebben vijf verwaarloosde katten en een hond weggehaad uit een vervuilde woning in Borger-Odoorn. Buurtbewoners hadden bij de politie hun zorgen uitgesproken over de dieren.
Verwaarloosde katten en hond in beslag genomen

Door het achterraam van de woning was de hond te zien in de bijkeuken. Hij lag in een kattenmandje omringd door uitwerpselen. Er was geen voer of water aanwezig. In de vensterbanken zaten vier katten. Alle andere ramen waren geblindeerd.


De inspecteur liet een bericht achter voor de bewoonster. Ze moest voor 16.00 uur contact opnemen om aan te geven hoe de zorg voor de dieren geregeld werd. Er werd echter geen contact opgenomen en de inspecteur en agent zijn daarna de woning binnen gegaan. De hond was mager en vervuild. Daarnaast waren er vijf katten in het zwaar vervuilde huis aanwezig. De katten en de hond zijn in opdracht van RVO* overgebracht naar een veilig adres waar ze de juiste zorg krijgen.

De eigenaresse is nog niet gevonden, maar ze moet wel alle kosten betalen. Daarnaast krijgt ze een proces-verbaal voor het verwaarlozen van haar dieren.

Jaarlijks helpt de Dierenbescherming tienduizenden dieren in nood. Jouw steun is hard nodig om dit ook in de toekomst mogelijk te maken!

*De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) is onderdeel van het ministerie van Economische Zaken en ziet onder andere toe op de naleving van de Wet Dieren. Bij constatering van overtredingen kan deze dienst onder bestuursdwang maatregelen opleggen om de situatie van de dieren te verbeteren en/of de dieren in bewaring te laten nemen. Het Openbaar Ministerie bepaalt bij wetsovertreding de uiteindelijke strafmaat.