Verwaarloosde pony ondanks reddingspoging overleden

In de Brabantse gemeente Aalburg is afgelopen week een ernstig verwaarloosde pony aangetroffen. Ondanks een reddingspoging van een inspecteur van de LID, Politie en Dienst Regelingen van het ministerie van Economische Zaken is het dier afgelopen zondag overleden.
Verwaarloosde pony ondanks reddingspoging overleden

Toen de pony tijdens een controle werd gevonden, was hij er al slecht aan toe. Het dier was veel te mager, uitgedroogd en stond alleen een beetje voor zich uit te staren. De reactie van de eigenaar beperkte zich tot: "Oh, die gaat dood, de andere is maandagavond al overleden". Hij had geen dierenarts laten komen en was dat ook nu niet van plan.

Redding te laat

De LID-inspecteur heeft daarop contact opgenomen met Dienst Regelingen van het ministerie van Economische Zaken, die meteen toestemming gaf om op kosten van de eigenaar een dierenarts naar de pony te laten kijken. De arts constateerde dat als het dier zou blijven staan, de eigenaar gelijk zou krijgen en het zeker zou overlijden. De pony is vervolgens, opnieuw op kosten van de eigenaar, overgebracht naar een ander adres waar hij wel de goede verzorging zou krijgen. Helaas bleek de redding te laat en is het dier afgelopen zondag alsnog overleden.

De eigenaar draait op voor de gemaakte kosten kan een proces-verbaal van de politie tegemoet zien.