Vier van de tien banken scherpen beleid dierenwelzijn aan

Vier banken hebben hun beleid op dierenwelzijn aangescherpt: ABN Amro, ING, Rabobank en Triodos. Zo vindt ABN Amro zeer beperkende huisvesting voor dieren (kistkalveren, legbatterijen, voerligboxen) onacceptabel, en de bank wil dat veehouders certificeren volgens bijvoorbeeld het Beter Leven keurmerk of biologisch. Zo blijkt uit de nieuwe jaarupdate van de Eerlijke Bankwijzer die vandaag is gepubliceerd.

Peter Ras, projectleider Eerlijke Bankwijzer: “Het is positief dat de meeste Nederlandse banken steeds beter beleid voeren op mensenrechten, arbeidsrechten en corruptiebestrijding. Ook maken een aantal banken eindelijk duidelijk dat ze iets geven om dierenwelzijn. Hier staat tegenover dat het de meeste banken ontbreekt aan ambitieus beleid om klimaatverandering en belastingontwijking, twee zeer actuele problemen, aan te pakken. Zwaar teleurstellend is de inzet van Aegon – Aegon moet in sneltreinvaart werk maken van duurzaamheid en dit wereldwijd doorvoeren.”Beter op duurzaamheid

9 banken verbeterden in het afgelopen jaar hun beleid op duurzaamheid op in totaal 50 onderwerpen. ABN Amro en Triodos verbeterden beide hun beleid op 10 onderwerpen. ING Bank op 7, SNS Bank en Van Lanschot beide op 6. Delta Lloyd, NIBC en Rabobank op 3 onderwerpen. Aegon verbeterde beleid op 2 onderwerpen. Van alle banken scoort Triodos het vaakst een score ‘10’ (op 8 onderwerpen) en bank-verzekeraar Aegon het vaakst een score ‘1’ (op 11 onderwerpen).

Lees hier het volledige bericht n.a.v. de publicatie van de jaarupdate van de Eerlijke Bankwijzer.