Vier verwaarloosde honden in bewaring genomen

Vier verwaarloosde honden zijn op13 februari in Zoeterwoude door de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming in bewaring genomen. De dieren zijn overgebracht naar een veilig adres waar zij de juiste verzorging krijgen.

Sinds eind 2014 kwamen er meerdere meldingen van verwaarlozing binnen. Telkens ging het om hetzelfde adres in Zoeterwoude. Bij controle bleek inderdaad dat de dieren op het terrein niet de juiste zorg en huisvesting kregen. De eigenaar kreeg opdracht om de huisvesting van de dieren aan te passen, maar gaf hier geen gehoor aan. In opdracht van RVO.nl* heeft een inspecteur van de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) daarom de vier honden in bewaring genomen en overgebracht naar een opvangadres. Voor de overgebleven kippen en konijnen is een vangkooi neergezet, zodat ook zij kunnen worden weggehaald bij de eigenaar. De overige dieren op het terrein van de eigenaar zijn al eerder in bewaring genomen.

Verwaarloosde hondenInspecteur Erik Goemans: "De dieren werden gehouden op een terrein dat absoluut ongeschikt was. Omdat de eigenaar na meerdere waarschuwingen nog steeds geen alternatief kon bieden, is besloten de dieren mee te nemen."


Volg inspecteur Erik Goemans tijdens zijn werk via twitter:

@Erik_LID

*De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) is onderdeel van het ministerie van Economische Zaken en ziet onder andere toe op de naleving van de Wet Dieren. Bij constatering van overtredingen kan deze dienst onder bestuursdwang maatregelen opleggen om de situatie van de dieren te verbeteren en/of de dieren in bewaring laten nemen. Het Openbaar Ministerie bepaalt bij wetsovertreding de uiteindelijk strafmaat.