Vijf honden uit zwaar vervuilde woning gehaald

Bij een gezamenlijke actie van de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) en de dierenpolitie, zijn op woensdag 28 november twee volwassen honden en drie pups uit een zwaar vervuilde woning in Heerlen gehaald. Ondanks eerdere aan de eigenaar waarschuwingen bleken de omstandigheden ongezond voor dieren (en mensen).
Vijf honden uit zwaar vervuilde woning gehaald
Op Limburger.nl zegt coördinator dierenpolitie Marc Stachowski: "Het was onvoorstelbaar vies. Dit staat in de top drie van ernstige vervuilingen die we hebben aangetroffen". De woning lag vol uitwerpselen en urine en er bevonden zich allerlei voorwerpen waaraan de dieren zich zouden kunnen verwonden.

Ongeschikte leefomstandigheden

Er was geen sprake van verwaarlozing, de honden kregen wel te eten en werden uitgelaten, maar ze zaten onder de vlooien en een van de dieren had schurft. De aanwezige dierenarts oordeelde dat de leefomstandigheden absoluut ongeschikt waren voor het houden van honden.

Schoonmaken

Na overleg met Dienst Regelingen van het ministerie van Economische Zaken werden de dieren in bewaring genomen en overgebracht naar een opvangadres, waar ze goed worden verzorgd. De eigenaren hebben afstand gedaan van de pups en als ze de volwassen honden terug willen hebben moet eerst de woning worden schoongemaakt.