Vleesverlangen Challenge: 14 dagen minder vlees eten

De Dierenbescherming zet zich in voor een beter leven van de miljoenen dieren in de vee-industrie. We doen dit onder meer door overleg, lobby en publieksacties richting publiek, bedrijfsleven en overheid. Het liefste zien we de vee-industrie geheel verdwijnen. We zouden iedereen dan ook graag overtuigen vegetariër te worden, of uitsluitend biologisch vlees te kopen. Helaas is dit nog niet realistisch. Wél kunnen we met z’n allen minder vlees consumeren. Wordt de Vleesverlangen Challenge jouw startsein

Op 20 mei gaat de Vleesverlangen Challenge van start. Een vraag staat daarbij centraal: lukt het jou om gedurende 14 dagen minder vlees te eten? De Challenge is een aanvulling op de documentaire Vleesverlangen van Marijn Frank, bekend van de serie Keuringsdienst van Waarde. Zij probeert geen vlees te eten, maar heeft er angstvallig veel moeite mee. Ze is stiekem opgegroeid als vegetariër, maar de wereld om haar heen lijkt vlees eten vrij normaal te vinden. Daarom maakte ze een documentaire om haar eigen standpunt te vinden: moet ze nu eigenlijk wel of niet vlees eten, en waarom?

Minder vlees eten

Om de Vleesverlangen Challenge te steunen, gaan drie bekende Nederlanders (3FM DJ Michiel Veenstra, foodblogger Leonie ter Veld en rapper en acteur Akwasi) vanaf 20 mei twee weken lang minder vlees over en zullen dagelijks vloggen over hun successen (en mislukkingen). Ga jij dezelfde uitdaging aan? Je kan op ieder moment instappen en meedoen. De Vleesverlangen Challenge duurt van 20 mei tot en met 2 juni.

Doe de test

De vlogs van Michiel, Leonie en Akwasie zijn vanaf de aftrap te lezen op de site van NPO3. Hier lees je alles over de Vleesverlangen Challenge en kan je een test doen om er achter te komen of je een heavy, medium of light user vleeseter bent.