Vrijwilligers en Project DUO Dierenbescherming ontvangen Ida Zilverschoonprijs

De Dierenbescherming is er trots op dat ze in de afgelopen weken maar liefst 19 keer de prijs voor Vrijwilliger van het Jaar en 1 keer de projectprijs van de Stichting Ida Zilverschoon heeft mogen ontvangen.
Vrijwilligers en Project DUO Dierenbescherming ontvangen Ida Zilverschoonprijs

Verdeeld over het hele land werden vrijwilligers van de Dierenbescherming in het zonnetje gezet voor hun bijdrage aan het beschermen van dieren. De projectprijs ging naar het project DUO, een initiatief van de Dierenbescherming Utrecht, dat ervoor zorgt dat ouderen zo lang mogelijk van hun huisdier kunnen blijven genieten.

Project DUO

De naam 'DUO’ verwijst naar Dieren Utrecht en Ouderen en ook naar het onafscheidelijke duo dat eigenaar en huisdier samen vormen. Voor veel ouderen zijn huisdieren van groot belang. Ze zorgen voor gezelschap, aanspraak of de spreekwoordelijke stok achter de deur om naar buiten te gaan. Het ouder worden kan echter met zich meebrengen dat de zorg voor de huisdieren moeilijker wordt, terwijl ook het sociale netwerk kleiner wordt. De vrijwilligers van DUO bieden ouderen en huisdieren in dit soort situaties ondersteuning. Zo kunnen mens en dier zolang mogelijk van elkaars gezelschap genieten.

Met de prijs, een bedrag van 3.750 euro, kan Dierenbescherming Utrecht ervoor zorgen dat DUO bekend wordt in Amersfoort, Leusden en omstreken en dat meer cliënten zich aanmelden voor ondersteuning.

Vrijwilliger van het Jaar

In alle 19 regio's van de Dierenbescherming werd een Vrijwilliger van het Jaar prijs, een bedrag van 250 euro, uitgereikt. De blij verraste ontvangers werden in het zonnetje gezet voor hun tomeloze inzet voor de dieren. Bijvoorbeeld Henk Kuiperman, chauffeur op de Dierenambulance van regio Noord-Overijssel. "Op Henk kun je altijd een beroep doen; als een collega chauffeur plotseling uitvalt, kunnen we altijd Henk bellen", zei regiomanager Kees van Zandvliet bij de uitreiking. Of Dea Dernison, vrijwilliger bij de Dierenbescherming Regio Utrecht. "Ze is sinds kort ook wijkhoofd voor de collecte en heeft in die functie gelijk de meeste nieuwe collectanten geworven van iedereen,” aldus locatiemanager DBCA Andrea Lockhoff. Ook Lies Nederhoed, vrijwilliger bij de Dierenbescherming Drenthe, heeft de Ida Zilverschoon Prijs ontvangen. " Lies heeft een groot hart voor dieren en toont dat in de praktijk door dierennoodhulp te bieden in haar diensten op de dierenambulance Meppel", vertelde regiomanager Welmoet Tideman.

De Dierenbescherming is trots op ‘haar’ Vrijwilligers van het Jaar: Dea Dernison, Ronald Bergman, Ria van Poeijer, Trudie Schregardus, Liza Zijdemans, Frank Montagne, Bianca Groeneveld, Sabrina den Hartog, Anna van Beek, Geertje Krul, Lies Nederhoed, Henk Kuiterman, Bas van Drogenbroek, Henny Middelburg, Rina van Leeuwen, Emmie Poutsma, Linda Rooijmans, Wendy Elize van der Linden, Carol Leclaire, Ettie Gerlings, Else Stegink en Tonny van Haalen. We feliciteren iedereen en hopen dat deze onderscheiding nog meer mensen stimuleert om vrijwilligerswerk voor de Dierenbescherming te gaan doen.