Vrouw laat kittens aan hun lot over

Afgelopen zaterdag heeft de dierenpolitie in een woning in Roosendaal twee overleden en drie zwaar vermagerde kittens gevonden. De dierenpolitie had een melding gekregen dat de eigenaresse al een week niet meer was gezien en er zorgen waren zorgen over mogelijk aanwezige katten.
Vrouw laat kittens aan hun lot over

De overleden kittens lagen in de woonkamer half in en naast een kattenbak. De drie vermagerde kittens zaten zonder eten en drinken opgesloten in de badkamer. Deze begonnen meteen gulzig te eten en te drinken toen ze voedsel voorgezet kregen.

Uitdroging

De politie nam direct contact op met een inspecteur van de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) voor advies. Deze zocht contact met Dienst Regelingen van het ministerie van Economische Zaken die direct toestemming gaf om de kittens in bewaring te nemen en te laten onderzoeken door een dierenarts. De kittens bleken zwaar vermagerd en een ervan had last van uitdroging, deze werd meteen aan het infuus gelegd.

De eigenaresse bleek inmiddels op een ander adres te zijn ingeschreven. Zij krijgt een proces verbaal van de politie en ook de kosten voor de verzorging van de drie overgebleven kittens komen voor haar rekening. De kittens zijn overgebracht naar een opvangadres waar ze kunnen aansterken en bijkomen van hun traumatische ervaring.