Vrouw verkocht zieke kittens illegaal via Marktplaats

Een vrouw uit Kerkrade bood vanuit haar woning illegaal honderden kittens te koop aan via Marktplaats. Dit ontdekten een inspecteur van de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) en een agente van de dierenpolitie Kerkrade na uitgebreid onderzoek. De vrouw plaatste onder verschillende namen advertenties. Veel van de kittens werden te jong te koop aangeboden en bleken na aankoop ziek. Meerdere kittens zijn kort na de verkoop overleden. Tegen de vrouw is proces-verbaal opgemaakt.

Vrouw verkocht zieke kittens illegaal via Marktplaats

De zaak kwam aan het rollen nadat een koper van één van de kittens aangifte had gedaan. Deze kitten bleek ziek en overleed kort na aankoop, ondanks behandeling door een dierenarts. Er kwamen meer getuigenverklaringen binnen van kopers waardoor de inspecteur en agente de vrouw op het spoor kwamen.

205 advertenties

Uit nader onderzoek bleek dat de vrouw in de periode van januari 2016 tot half mei van dit jaar maar liefst 205 advertenties had geplaatst op Marktplaats, waarin ze steeds andere kittens van diverse rassen te koop aanbood. Zij plaatste de advertenties onder verschillende namen. De kittens werden onder de minimum verkoopleeftijd van 7 weken aangeboden, bleken in een aantal gevallen ziek en meerdere kittens zijn kort na verkoop overleden.

Illegale verkoop

Bij controle bleek dat de vrouw niet in het bezit was van een vakbekwaamheidsbewijs. Ook bleek ze zich niet als verkoopster te hebben aangemeld bij het Ministerie van Economische Zaken. Beiden zijn verplicht. Tijdens de controle zijn er geen kittens in de woning aangetroffen. Tegen de vrouw is een proces-verbaal opgemaakt en er wordt bestuursrecht toegepast. Welke gevolgen dit voor de vrouw heeft is nog niet bekend.

Steun ons werk

Afgelopen jaar hebben onze inspecteurs 30.000 dieren gered, zijn 25.000 asieldieren opgevangen en reed de dierenambulance 65.000 keer uit. Om dieren te kunnen blijven redden, hebben wij jouw hulp nodig!

Steun ons