Waarom loopt iedereen Mozart voorbij?

De Dierenbescherming vangt veel oude dieren op in haar asielen. Waar we voor jonge dieren meestal snel een eigenaar vinden, kost dat voor de oudjes veel meer tijd, moeite en geld. Terwijl we juist deze oudere dieren nog een mooie tijd gunnen. Neem de 14-jarige kater Mozart, die al een jaar in het asiel zit te wachten op iemand die hem een thuis wil bieden. In onze televisiespot
Waarom loopt iedereen Mozart voorbij?Mozart heeft heel wat afgereisd en ging van de ene naar de andere baas. Niet bepaald een leven waar je als kat op zit te wachten. Een jaar geleden belandde hij in het asiel omdat zijn toenmalige eigenaar niet meer voor hem kon zorgen. De eigenaar daarvoor had hem ‘doorgeschoven’ naar de buren.

Rustige oude dag

En dat terwijl Mozart een heel rustige, lieve kat is. Hij vindt het heerlijk om over zijn kopje gekriebeld te worden en gaat dan luid spinnen. We zoeken voor hem een rustig huis met dito eigenaar, die hem een fijne oude dag wil bezorgen. Tot die tijd ontfermen onze asielmedewerkers zich met veel liefde over Mozart.

Help oudere asieldieren zoals Mozart

De Dierenbescherming zet zich in voor oudere dieren. Maar om ze allemaal de zorg te kunnen geven die zij nodig hebben, zijn we wel afhankelijk van dierenvrienden. Daarom vragen we met onze jaarlijks campagne Geef Om Mij extra aandacht voor de oudjes in onze asielen. Zo kunnen we dieren zoals Mozart de (medische) zorg bieden die ze nodig hebben en voor ze op zoek gaan naar een nieuw baasje.