Wakker Dier: 1 ster voor al het varkensvlees!

Wakker Dier start vandaag een campagne die een einde aan de verkoop van varkensvlees zonder keurmerk moet maken. In de verwerkende industrie is hierin nog een wereld te winnen.
Wakker Dier:  1 ster voor al het varkensvlees!

De Dierenbescherming bereikte met Albert Heijn al in 2010 een akkoord over de verkoop van varkensvlees met minimaal één ster van het Beter Leven keurmerk en vorig jaar sloten de andere supermarkten zich hierbij aan. Vanaf 2015 is het Beter Leven keurmerk ook hier de norm.

Diervriendelijker

Daar richt Wakker Dier haar pijlen nu op. Belangrijke merken als Unox en Struik en La Place maakten al afspraken met de Dierenbescherming over de verwerking van diervriendelijker geproduceerd varkensvlees in hun producten, Wakker Dier roept nu andere A-merken, de groothandel en restaurantketens op hetzelfde te doen.

Eén ster

Miljoenen varkens in de vee-industrie hebben een miserabel leven. Varkens die worden gehouden volgens de criteria van de Dierenbescherming voor één ster van haar Beter Leven keurmerk hebben meer ruimte, afleidingsmateriaal en worden niet gecastreerd. Er is ook varkensvlees met twee en drie sterren van het keurmerk. Deze dieren hebben nóg meer ruimte en kunnen bovendien via een vrije uitloop de frisse lucht in.