Wereld Dag tegen Foie Gras

Jaarlijks worden miljoenen ganzen onder dwang gevoederd voor de productie van foie gras. Alleen al in Frankrijk, de grootste producent ter wereld, ondergaan dertig miljoen dieren deze gruwelijke mishandeling. Om aandacht te vragen voor het leed dat schuilgaat achter deze ‘delicatesse’ is 25 november uitgeroepen tot Wereld Dag tegen Foie Gras.
Wereld Dag tegen Foie Gras

In Nederland mogen ganzen niet voor commerciële doeleinden worden gebruikt. Wel worden er elk jaar grote hoeveelheden foie gras uit het buitenland geïmporteerd. De productie van deze ‘delicatesse’ is zeer dieronvriendelijk. Foie gras is de opgezwollen lever van een onder dwang vetgemeste gans. Door een lange buis in de keel krijgen de dieren meerdere keren per dag een vette maïspap de maag ingepompt. Dit leidt tot vreselijke pijn, angst en ademhalingsproblemen. Om er zeker van te zijn dat de vogels niet kunnen ontsnappen, zitten ze 24 uur per dag in een kleine metalen kooi.

Koop en eet geen foie gras

Het is hoog tijd dat er een einde komt aan het leed dat jaarlijks miljoenen ganzen en eenden moeten ondergaan is 25 november uitgeroepen tot Wereld Dag tegen Foie Gras, waarbij de dringende oproep is: Koop het niet, eet het niet en maak anderen bewust. Meer informatie lees je hier.