Werelddierendag: wie tekent de 100.000ste petitie?

Het kan u niet zijn ontgaan: de Dierenbescherming voert actie om het afschieten van zwerfkatten tegen te gaan. Onderdeel van de campagne is een petitie. Vijf dagen na de aftrap is deze al meer dan 85.000 keer getekend. Een overweldigende respons, maar we zijn er nog niet!
Werelddierendag: wie tekent de 100.000ste petitie?

Het kan u bijna niet zijn ontgaan: in de aanloop naar Dierendag voert de Dierenbescherming actie om het afschieten van verwilderde katten tegen te gaan. Onderdeel van deze campagne is een petitie, waarmee mensen zich kunnen uitspreken tegen de jacht op zwerfkatten. Vijf dagen na de aftrap is de petitie al meer dan 85.000 keer getekend. Een overweldigende respons, maar we zijn er nog niet!

De media pikken de landelijke campagne ‘Zeg NEE tegen het afschieten van zwerfkatten' massaal op. In het programma Raymann is Laat deden Jörgen Raymann en Martin Gaus zondagavond een oproep om de petitie te tekenen en Hart van Nederland bracht donderdag in zowel de vroege als de late editie een boeiende reportage over de TNR-methode; een diervriendelijke oplossing voor het kattenoverschot, waarbij katten worden gevangen, gesteriliseerd c.q. gecastreerd en weer teruggezet in de natuur. De krant Metro plaatste woensdag een artikel over de campagne en ook Editie NL besteedde deze week uitgebreid aandacht aan de jacht op katten.

Overigens kreeg de Dierenbescherming enkele dagen geleden steun uit onverwachte hoek: de Koninklijke Nederlandse Jagers Vereniging heeft kenbaar gemaakt te willen werken aan alternatieve oplossingen voor het zwerfkattenoverschot.

Frank Dales in Koffietijd

Vandaag, Dierendag, is er natuurlijk weer veel aandacht voor de campagne. Vanmorgen was Frank Dales, directeur van de Dierenbescherming, te gast in het RTL4-programma Koffietijd. Hij sprak daarin uitgebreid over de actie en de petitie. Verder ging Koffietijd op bezoek bij Katja uit Amersfoort. Zij vangt regelmatig zwerfkittens op en heeft momenteel twee moederpoezen en zes kleine katjes onder haar hoede. Wilt u de aflevering van Koffietijd terugkijken