Worden jouw centen gebruikt voor foute investeringen?

De Eerlijke Bank- en Verzekeringswijzer lanceren een nieuwe website: www.eerlijkegeldwijzer.nl. Hier kun jij banken en verzekeraars vergelijken op hun duurzaamheidinvesteringen zoals dierenwelzijn, klimaat, arbeids-en mensenrechten en wapens.
Worden jouw centen gebruikt voor foute investeringen?

De website www.eerlijkegeldwijzer.nl is dé toegang voor klanten van banken en verzekeraars om op één plek de scores van de Eerlijke Bank- en Verzekeringswijzer in te zien. Op deze website kun je de financiële instellingen vergelijken op hun duurzaamheidinvesteringen zoals klimaat, arbeids-en mensenrechten, dierenwelzijn en wapens.


Met de lancering van de website gaat ook de campagne #Centamessage van start. De zes deelnemende organisaties - Dierenbescherming, Oxfam Novib, FNV, Amnesty International, Milieudefenstie en Pax - roepen het publiek op om hun banken en verzekeraars te vragen iets goeds te doen met hun centen. Zo vraagt de Dierenbescherming aandacht voor dierenleed.

Wat kun jij doen

Banken en verzekeraars kunnen invloed uitoefenen op het welzijn van dieren als ze investeren in sectoren waar dieren worden gebruikt of gefokt. De ideale bank en verzekeraar investeren niet in bedrijven die geen rekening houden met dierenwelzijn.