Zes honden van overvol woonschip gehaald

Eind september zijn tijdens een gezamenlijke actie van de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) en politie zes honden van een zwaar vervuild en overvol woonschip in Amsterdam gehaald. Voor de dieren was er geen enkele bewegingsruimte.
Zes honden van overvol woonschip gehaald

Eind september zijn tijdens een gezamenlijke actie van de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) en politie zes honden van een zwaar vervuild en overvol woonschip in Amsterdam gehaald. De LID-inspecteur beschrijft de situatie als "schrijnend voor mens en dier en absoluut ongezond". De twee bewoners van het schip zijn aangehouden door de politie.

Tijdens de hercontrole bij het woonschip bleek dat de situatie in vergelijking met het vorige bezoek - ondanks dwingend verzoek daartoe - niet was verbeterd. Twee mannen leefden op het schip met zes honden, een kat en een papegaai. De dieren hadden er geen enkele bewegingsruimte.Voor de honden was de situatie onhoudbaar. Het schip lag vol met spullen, was zwaar vervuild en rook sterk naar urine en zweet. Zowel de mannen als de honden hadden nauwelijks ruimte om zich te bewegen en zaten en sliepen in een benauwde ruimte. Een dierenarts stelde vast dat de honden omwille van gedrags- en gezondheidsredenen direct van het schip moesten. Dienst Regelingen van het ministerie van Economische Zaken was het hiermee eens en gaf opdracht de dieren in bewaring te nemen. De kat kon zelf het schip in en uit en de papegaai zat in een ruime kooi met voldoende eten en drinken. Deze dieren konden dan ook blijven.Ondanks weerstand van de twee bewoners en verzet van een van de honden is het gelukt om alle zes de dieren over te brengen naar een opvangadres waar ze goed worden verzorgd. De mannen zijn aangehouden door de politie.