Zeven katten uit zwaar vervuilde woning gehaald

Na een melding uit de Groningse gemeente Eemsmond, kwam de politie gisteren terecht in een zwaar vervuilde woning waar een persoon en tien katten bleken te wonen.
Zeven katten uit zwaar vervuilde woning gehaald

Na een melding uit de Groningse gemeente Eemsmond, kwam de politie gisteren terecht in een zwaar vervuilde woning waar een persoon en tien katten bleken te wonen. Voor de dieren werd assistentie ingeschakeld van een inspecteur van de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID). Uiteindelijk resultaat is dat er zeven katten in bewaring zijn genomen, de overige drie volgen later.


De katten waren ondanks de leefomgeving niet ziek, wel mager en hun vacht was dof. Ook hadden de dieren de afgelopen jaren geen behandeling tegen wormen en vlooien gehad. De situatie was onhoudbaar geworden en na toestemming van Dienst Regelingen van het ministerie van Economische Zaken werd overgegaan tot het vangen en in bewaring nemen van de katten. Een gezamenlijke inspanning van de dierenpolitie, het dierenambulance personeel en de LID-inspecteur. Het lukte met zeven van de tien katten, drie wisten buiten te ontkomen en zullen binnenkort alsnog gevangen en in bewaring genomen worden.

De eigenaar, die wel van goede wil is, maar het door omstandigheden niet aankan, heeft afstand gedaan van de dieren. Ze zijn overgebracht naar een opvangadres. Daar is de eerste indruk dat de katten helemaal verwilderd zijn. Ze krijgen nu de verzorging die ze nodig hebben.