Zomertip 1: Zorg dat uw dier het niet te warm krijgt

We hebben er lang op moeten wachten, maar nu de zon eindelijk schijnt, is het belangrijk dat u extra aandacht besteedt aan uw huisdieren. Zij kunnen namelijk niet goed tegen warmte. Oververhitting kan gevaarlijk en soms zelfs dodelijk zijn.
Zomertip 1: Zorg dat uw dier het niet te warm krijgt


Help uw dier af te koelen
Merkt u dat uw dier het te warm heeft, help hem dan om af te koelen. Breng hem naar een koele plek en zorg voor vers drinkwater. Honden, katten, konijnen en knaagdieren kunt u nat maken, doe dat vooral bij kop, oren, hals en poten. Zorg er wel voor dat u geen ijskoud (drink)water gebruikt; daardoor trekken bloedvaten samen en wordt het nog moeilijker voor uw dier om lichaamswarmte kwijt te raken.

Enkele praktische tips:

  • Voor honden zijn er koeltematjes en -halsbanden verkrijgbaar
  • Buitenhokken kunnen worden gekoeld met een nat wit laken
  • Voor konijnen en knaagdieren kunt u zelf ‘koelelementen’ maken: vul een plastic fles voor 2/3 met water, koel ‘m in de vriezer en leg deze bevroren (eventueel gewikkeld in een oude theedoek) in het hok


Laat uw dier niet in de auto achter

Veel mensen zijn zich er niet van bewust, maar de temperatuur in een auto kan razendsnel oplopen. Laat een hond bij warm weer dus nooit in de auto achter. Zelfs een schaduwplek en open raam voorkomen niet dat hij uitdroogt. Dit kan al na tien minuten fataal zijn!


Houd onze website de komende weken in de gaten voor meer nuttige zomer- en vakantietips!