Zomertip 4: Koeltematjes en koelteflessen

Vanaf vandaag kunnen we weer genieten van een aantal zomerse dagen. Leuk voor ons, minder fijn voor onze huisdieren, die niet zo goed tegen warmte kunnen. Neem daarom maatregelen, zoals koeltematjes of koelflessen, zodat uw dier zo min mogelijk last heeft van de hoge temperaturen.
Zomertip 4: Koeltematjes en koelteflessen

* Geef vogels die het lekker vinden om te badderen regelmatig vers water. Houd er altijd rekening mee dat warmte opstijgt. Een vogelkooi kunt u bij warm weer daarom beter op de grond zetten. Zorg dat de kooi op een plek staat waar kleine kinderen, honden en katten er niet bij kunnen en let erop dat de kooi niet in de tocht staat.

* Een koeltematje of koeltehalsband is erg handig voor uw hond om oververhitting tijdens een autoritje te voorkomen. Ook warmtegevoelige rassen, zoals buldoggen, hebben baat bij deze koelproducten.

* Honden met een dunne vacht kunnen verbranden in de zon. Voor de zekerheid kunt u dunbehaarde plekken insmeren met een speciale zonnebrandcrème.

* Konijnen kunnen slecht tegen warmte. Vanaf een graad of 24 krijgen ze het zwaar. U kunt een (stoep)tegel of waterfles in de vriezer of koelkast leggen en gekoeld in het hok plaatsen, zodat uw konijn erop of tegenaan kan liggen.

* Een buitenhok kunt u koelen met een nat, wit laken. Het water verdampt in de zon en onttrekt warmte aan het hok.

Kijk hier voor meer warmtetips