Zonder vrijwilligers geen Dierenbescherming

Elke keer als ik een bezoekje breng aan een van onze regiokantoren of dierenopvangcentra in het land, ben ik geroerd door de hartstocht waarmee duizenden vrijwilligers zich inzetten voor dieren in nood. We krijgen geen subsidie van de overheid, dus zonder deze mensen zou de Dierenbescherming niet kunnen bestaan, zo simpel is het. Ik kan ze dan ook niet vaak genoeg bedanken voor hun passie en toewijding.
Dierenbescherming

Door: Dierenbescherming

Zonder vrijwilligers geen Dierenbescherming


Je hebt het vast al gelezen; we zijn momenteel druk met de Provinciale Statenverkiezingen van 18 maart aanstaande. Belangrijke verkiezingen, ook voor ons dossier. Traditiegetrouw steken we dan ook heel wat tijd in de analyse van de verschillende partijprogramma's om in kaart te brengen in hoeverre politieke partijen zich ontfermen over dierenwelzijn. Het scannen gebeurt voor het overgrote deel door vrijwillige medewerkers. Een tijdrovende klus, die vraagt om nauwkeurigheid en veel geduld.

Supergemotiveerde vrijwilligers

Ook dit keer konden we rekenen op een aantal supergemotiveerde vrijwilligers. Het bleken gouden handjes, en het eindresultaat is er dan ook naar. Niet alleen op werkdagen waren ze er druk mee, zelfs in het weekend werkten ze door om er zeker van te zijn dat ze vóór het verstrijken van de deadline alle data op een rijtje zouden hebben. Deze week moest alles af zijn, en dat is gelukt. Als iemand een zetel verdient, dan zijn jullie het! Linda, Wendy, Emmie en Martijn en al die anderen, grote klasse!

Dierenwelzijn verbeteren

Onze vrijwilligers hebben een prachtige voorzet gegeven voor de rest van de campagne. Als de uitslag van de verkiezingen bekend is, rollen we ‘m verder uit. Vanuit de regio gaan we de gekozen bestuurders aanspreken op hun rol en verantwoordelijkheid als het gaat om dierenwelzijn. Om ze daarbij te helpen, hebben we een nota opgesteld voor de provincies die inzichtelijk maakt hoe dierenwelzijn verbeterd kan worden. Uiteraard zijn hier ook allerlei praktische zaken in opgenomen, wat in feite een nadere uitwerking is van het 10 punten-plan in onze flyer. Kortom, werk in uitvoering!

We zijn er nog niet

Hoewel ik hoop dat de Dierenbescherming in de toekomst haar bestaansreden zal verliezen, kunnen we voorlopig nog niet achterover leunen. Elke dag wordt er keihard gewerkt om het dierenwelzijnsniveau in ons land naar een hoger niveau te tillen. Lijkt het jou leuk daar een bijdrage aan te leveren? Dat kan! De mogelijkheden voor vrijwilligerswerk zijn heel divers. Zo zijn we regelmatig op zoek naar asielmedewerkers, maar ook scholenvoorlichters, hondenuitlaters, lobbyisten, dierenambulancemedewerkers en centralisten in de meldkamer zijn hard nodig. Vanzelfsprekend hebben we hoge verwachtingen van zowel onze medewerkers als vrijwilligers, maar er is vast een functie die bij jou past.

Vanaf deze week lees je de inspirerende verhalen van vier vrijwilligers van de Dierenbescherming in ons magazine DIER, dat alle leden gratis thuis ontvangen. Ben je gemotiveerd geraakt? Je bekijkt de vrijwilligersvacatures bij jou in de regio hier. Denk er eens over na. De dieren zullen je dankbaar zijn.

Frank Dales
Algemeen directeur