Zwaar mishandelde kat in Lelystad raakt oog kwijt

Onze Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) kreeg op donderdag 16 januari van een dierenarts in Lelystad een melding binnen over een zwaar mishandelde kat. Het dier was waarschijnlijk erg hard op zijn kop geslagen met een bebloed uitpuilend oog als gevolg. Het oog moest worden verwijderd.
Zwaar mishandelde kat in Lelystad raakt oog kwijt

De vermoedelijke dader is bekend, maar lijkt met de noorderzon vertrokken. Onze LID-inspecteur heeft geprobeerd de verdachte te bereiken voor een verklaring, maar kreeg geen gehoor. Bij controle aan huis bleek deze persoon ook daar niet te aanwezig te zijn.

Om toch de kat te kunnen helpen, is er contact opgenomen met de Rijksdienst Voor Ondernemend Nederland (RVO.nl, voorheen Dienst Regelingen). RVO kan namelijk opdracht geven om een dier te laten behandelen door een dierenarts en eventueel de kosten hiervoor dragen. In dit geval gaf RVO de opdracht om het dier te laten behandelen door de dierenarts en na behandeling over te brengen naar een opvangadres.

Onze inspecteur blijft proberen de vermoedelijke dader te traceren, die kan in ieder geval een proces-verbaal voor mishandeling tegemoet zien en draait op voor de behandelkosten van de kat.