15 maart: Kennismakingsavond vrijwilligers dierenambulance en meldkamer

Op 15 maart tussen 18:30 uur en 20:00 uur vindt in Dierenopvangcentrum de Doornakker (Doornakkersweg 51/Eindhoven) een kennismakingsavond plaats.
15 maart: Kennismakingsavond vrijwilligers dierenambulance en meldkamer
Hierbij krijgen geïnteresseerde dierenvrienden informatie over het worden van vrijwilliger op Dierenambulance Brabant Zuid-Oost als chauffeur, bijrijder of medewerker meldkamer. Door de organisatie van de kennismakingsavond hoopt de dierenambulance zo’n twintig nieuwe vrijwilligers te werven die met het drukke lenteseizoen voor de boeg ingewerkt kunnen worden.

10.000 Meldingen per jaar

Dierenambulance Brabant Zuid-Oost en de meldkamer verwerken jaarlijks ruim 10.000 meldingen. De meldingen waar de ambulance op afgaat, zijn zeer divers; van het ophalen van een zwervende hond tot het in veiligheid brengen van een nest eendjes en van het vervoeren van een moederpoes met haar kittens tot het bieden van eerste hulp aan een gewond ree. Geen dienst is hetzelfde en iedere melding is bijzonder. Om deze dieren te kunnen blijven helpen zijn nieuwe vrijwilligers voor zowel de dierenambulance als de meldkamer hard nodig.


Hart hebben voor dieren, goed zijn in de omgang met mensen, stressbestendig zijn, een groot verantwoordelijkheidsgevoel hebben, minimaal 18 jaar oud zijn en woonachtig zijn in regio Eindhoven zijn de beste ingrediënten om vrijwilliger op onze dierenambulance of meldkamer te worden.

Aanmelden voor de kennismakingsavond kan door een mail te sturen naar regiozuid@dierenbescherming.nl.